2020-10-05 227 浏览
又到晚饭时间,钟意捐窿捐罅揾嘢食既我,去到大角咀食晚饭,其实之前都有一段时间日日都系呢区食,直到好多朋友都分散哂再无系呢区之后,就小咗系呢区食晚饭,不过知道呢排都开咗唔小新店,所以又嚟睇吓下有乜好嘢食先😊😊————————呢间舖应该开咗唔系太耐,之前好似未见过,反正无乜食过山西嘢,见到有间铺系食刀削面,不如食吓都好😉😉—————————套餐:55元➕7元饮品(可免费热饮)🟥特式凉拌刀削面配牛𦟌丝:配热饮免费,其他饮品可用跟餐价钱。足料牛𦟌、配料丰足、葱、🧄蒜、花生、青瓜丝,配搭奭口,即制刀削面新鲜,软硬度适中有口感,烟靭的感觉弹牙好味😋辣度又可按自己喜欢的程度,大中小BB辣,唔辣,落单时告诉给店员。饮品:枝装茶类😊—————————-套餐:55元➕7元饮品(可免费热饮)🟨花雕醉鸡刀削面:真系好抵食的花雕醉鸡,酒味清香,鸡肉滑溜,五十几元真系好抵食,仲要系啖啖肉,而且仲有好多件。👍汤面🍜,汤清甜不会咸,刀削面刀工粗幼刚好的口感,软硬度适中,而家市道,真系贱物斗穷人,仲要食物系有质素,好味😋平宜👍👍👍👍👍饮品:枝装黑豆浆😊—————————-小食:(免费)🟫自家奄制酸萝卜:任你食,钟意食就

————————

—————————
套餐:55元➕7元饮品(可免费热饮)
🟥特式凉拌刀削面配牛𦟌丝:
配热饮免费,其他饮品可用跟餐价钱。
饮品:枝装茶类😊

—————————-
套餐:55元➕7元饮品(可免费热饮)
🟨花雕醉鸡刀削面:
饮品:枝装黑豆浆😊

小食:(免费)
🟫自家奄制酸萝卜:任你食,钟意食就啱哂,如果觉得辣,仲可以帮你解辣,我就唔怕辣.但系我就好钟意食酸萝卜,又爽又开胃,食完唔会滞😂😂😂

🟦手拍青瓜:
正宗味道,醋酸及调较甜度适中,青瓜吃落爽口,一吃就知食材新鲜😋

东坡肉拼猪🐷软骨:
🟪东坡肉:卤的味道入味,制作时间足够,上乘材料五层肉的东坡肉,够腍又入味,而家想食做得好味又出色既东坡肉真系唔多,呢度比到我好满足食到咁正咁出色既东坡肉👍

—————————
⬛️🐷猪软骨:东坡肉都做得咁出色,猪软骨更加唔使讲,又系用靓材料做,掂👍

————————-
🟩🐷猪大肠配牛肚丝:
又要讃吓厨师做食物的心得,猪大肠入味够腍不会过火,还会做到留下吃时的一点烟靭口感,喜欢吃做得好味又出色的猪大肠人士就明白我说什么了🥰😘

————————
🔲牛肚丝:
又系𠮶句,要做到有猪大肠的效果口感,又要调较时间适中入昧不过腍,厨师做食物的心得很重要✔️

———————-
开心🥳⋯⋯就系咁简单✌️✌️✌️