2022-09-08 743 浏览
山顶一日游,闲逸好轻松!成日见屋企人睇鼎爷煮𩠌,今日试吓先。黑松露烧卖 $58有晒顶呱呱冇理由唔拣佢。好传统嘅点心,喺点心下面会有片红萝卜。烧卖非常之饱满,大粒比平时民间酒楼。黑松露都冇抢晒烧卖嘅味道,系添左一层浓味!鲜榨虾春卷 $48呢个又系顶呱呱嘅项目,我哋两个都赞好话正!因为佢非常之实心!好多时啲春卷咬落去系会散开,佢依一只咬落去系一口肉。当中见到有啲唐芹、粉丝同猪肉等等。猪肉虽然个比例都多,但系冇猪苏味!烧味饭套餐酱皇烧鹅配叉烧饭 $98烧味嚟!呢度就算叫Siu我或者烧腩仔,都唔使另外加钱,照上双并价钱。酱皇烧鹅配甜酸酱系常识!烧鹅系无骨,可能有啲人钟意食骨浓味,但原来冇都几好食,反而啖啖肉左。另外叉烧好靓,以为食半肥瘦先会嫩肉少少无咁干。但系佢系瘦肉都可以juicy唔干!炖汤套餐粉葛鲮鱼赤小豆汤配烧腩仔饭 $148依家个餐觉得有少少贵,不过山顶系咁,最紧要都好食!出边饮汤最惊饮到味精汤,好彩呢度唔系!粉葛鲮鱼赤小豆去湿一流,清清甜甜。烧腩仔饭 五花肉,好多汁香口!烧味饭个灵魂豉油汁一定要点!佢嘅好处系另外上,根据自己喜好加!但唔系普通豉油汁,有加料过令佢唔系大咸,而系香豆咸咸

黑松露烧卖 $58

鲜榨虾春卷 $48

烧味饭套餐
酱皇烧鹅配叉烧饭 $98

炖汤套餐
粉葛鲮鱼赤小豆汤配烧腩仔饭 $148

烧腩仔饭

五花肉,好多汁香口!烧味饭个灵魂豉油汁一定要点!佢嘅好处系另外上,根据自己喜好加!但唔系普通豉油汁,有加料过令佢唔系大咸,而系香豆咸咸地提味。

郊外油菜 $28
蚝油都可以另上,good!

芒果糯米糍
店员话近期夏天先有。件芒果好大旧又甜,糯米糍个皮都好薄,估唔到,有加分!

冻咖啡 $10
冻好立克 $10