2024-04-02
住喺元朗街坊应该都有食过呢一间深宵食堂🌃餐厅每晚都开到凌晨1点30分🕑最重要既系全部野食都好抵食大大份😋以前读书嘅时候成日食👩🎓最近同朋友食返 发现餐厅嘅野食完全冇退步 仲有唔少抵食嘅优惠添😯 ✨️四品刺身盛合 $178刺身盛合包含三文鱼, 赤贝, 北寄贝同赤虾🍣 原本以为呢类平民食堂嘅刺身质素唔会特别出众🤔但鱼生每一块厚切 而且食落几鲜甜🤩的确有比餐厅嘅出品惊艳到🤫 ✨️野菜拉面 $64点左餐厅主打嘅拉面🍜 配料都几丰富 有茄子椰菜冬菇同木耳🥗面嘅份量亦都相当之多☺️深宵食完真系觉得好饱肚 暖笠笠嘅感觉♨️ ✨️芝麻鸡翼 $38芝麻鸡翼都整得相当唔错🐣表面沾上蜜糖 食落带微微薄脆🍯内里肉质鲜嫩多汁💦去埋表面加芝麻 食落十分香口惹味😊 ✨️烧扇贝 $28新鲜即烧的扇贝 上菜时热辣辣🔥上层铺了满满的蒜蓉酱🧄闻落已经超级香☺️不过扇贝肉就唔算太大🤏质感比较结实 整体质素不过不失😉 ✨️牛油蒜蓉焗蚬 $40用锡纸兜装住嘅焗蚬 份量真系几多😝而且每粒蚬肉都十分新鲜饱满🐚呢个小食好适合大家一齐share食👭好香口惹味 而且食极都食唔完咁🤫 ✨️串烧类🍢烧黑豚肉五花腩 $28🍢烧火鸡肾串 $24🍢厚烧牛舌 $34
✨️四品刺身盛合 $178
✨️串烧类
🍢烧黑豚肉五花腩 $28
🍢烧火鸡肾串 $24
🍢厚烧牛舌 $34
串烧类嘅食物整体黎讲 水准都属于平均以上🍢五花腩油香满溢 层次分明🐷牛舌同鸡肾都有相当的厚度 十分爽口😚
✨️活乳酸沙冰芝士奶盖 $29
成餐饭嘅MVP一定系呢一杯乳酸芝士奶盖🍺真系大杯到吓亲我😳巨峰味嘅乳酸沙冰饮落唔系好甜🍇上层嘅芝士奶盖打得好绵密好creamy🍦上面仲放左乳酸爆珠😝口感层次好丰富 饮落好清爽又满足🥰
咁多年嚟都始终如一嘅餐厅☺️价钱亲民贴地同时💰食物质素唔错 份量亦都大大份🤩仲要系元朗少有开到深夜嘅餐厅🌌啱晒同朋友深夜畅谈嘅聚脚地🍻