2015-01-07 1190 浏览
已经唔记得几时认识这地踎式大排档牛丸粉面店, 那时可能还是十二,三蚊碗,自己那时候大部份就职的公司都是在尖咀区为主, 但时移势逆现在这行头已不太可能在尖咀租个单位做写字楼了, 还记得在炎炎夏日没有空调环境下只有大牛角扇这里也客似云来, 似云来的原因是食完碗热乎乎嘅牛丸河出一身汗唔走唔得! 现在这里环境似乎改善了, 客人亦大部份是广东道名店sales 饭堂, 或者内地/外国游客, 我等老客户鲜少再出现了, 皆因公司已不在这附近了,现在牛丸/ 牛腩粉面 均一价$27牛丸四粒, 爽口感大大粒牛丸, 亦有一定嘅牛味, 太座要咗米粉,都ok嘅牛腩有一定口感同时亦有新鲜牛肉味肥羔不算多, 腩汁是带色那种同粗葱花的辛辣味配合得相当好, 有时候腩汁太浓味会抢过葱花的气味, 河粉只是正常野!油菜没有太多油, 以12蚊碟来说份量是适中的了,奶茶$13是另一茶档嘅产物, 又OK㖞服务方面, 这里的阿哥阿姐基本上好快手快脚, 记性又好, 这可能同日子有功有关,同一份工做得十年以上想唔变"神级"都唔得啦!希望15年好快可以再来食过!
现在牛丸/ 牛腩粉面 均一价$27
油菜没有太多油, 以12蚊碟来说份量是适中的了,
奶茶$13是另一茶档嘅产物, 又OK㖞
同一份工做得十年以上想唔变"神级"都唔得啦!

希望15年好快可以再来食过!
2014-12-27
$39.5 (下午茶)
  • 牛丸
  • 牛腩