2020-10-27
1️⃣⭐️牛肉角⭐️$45 (8/10)外型似平时食嘅咖喱角,其实系印度小食Samosa😳 不过呢个款外型相对冇咁传统,冇咁大只冇咁粉🥰 真心皮薄馅靓,食落又唔油腻😆 点埋旁边嘅Chuntey,少少酸得黎又几清新,已经好想再食啦!2️⃣ 黑羊 (中辣) $110 (7/10)Pooh爸妈成日话挂住呢间嘅黑咖喱‼️黑咖哩冇乜点见过,佢哋呢款更加净系喺呢度见过😱 黑咖哩有少少好似浓咗嘅咬口,但觉得无浓味😆 反而有一阵焦香味好特别👍🏻 咖喱相对稠身,好啱用印度薄饼点黎食🤤 3️⃣ 咖喱牛脷 (中辣) $95 (7/10)Pooh几中意佢地嘅咖哩❤️香料味好浓,又辣辣地好过瘾🥳 呢款正宗咖喱仲会带少少酸味,酸辣呢个组合真系会停唔到口🤣 个汁好啱捞饭食🤤 牛脷好淋,唔洗怕韧👍🏻 但佢好大块咁上,卖相黎讲有啲吓亲😂4️⃣ 烧/油白不 $12 (7/10)白不系印度小食,见平平地烧同油两款都叫晒😗 烧嘅有啲似梳打饼最面个层,脆脆地又几香面粉味👍🏻 油白不姐系炸,相对会比较油啲,但亦因为咁更加香口😋点下咖哩都唔错~ 咁特别嘅嘢值得一试😚
1️⃣⭐️牛肉角⭐️$45 (8/10)
2️⃣ 黑羊 (中辣) $110 (7/10)
3️⃣ 咖喱牛脷 (中辣) $95 (7/10)
4️⃣ 烧/油白不 $12 (7/10)