2023-05-15
#fatchubelly观塘📍登堂 (观塘)餐厅主要食西餐同有semi buffet 食物质素几高而且价钱唔会太贵💸啱晒庆祝节日去嘅餐厅💥4 course dinner set ($448/2人)💥头盆 (法式焗蟹肉,干瑶柱)一上枱仲要出紧烟蟹肉份量几多而且好有鲜味而且干瑶柱有炸过口感脆卜卜💕整个味道浓郁💥头盆 (拖罗牛油果薯筒卷)薯筒好香脆有啲似春卷皮而且完全唔油腻加埋入而肥美嘅拖罗粒菜色味道平衡得好好💯另外个外型都好吸睛📸💥餐汤是日餐汤系椰菜花汤味道唔会太浓食到少少椰菜花蓉仲会送上每人一块法包点住食😍💥主食(澳洲和牛面肉颊肉酱手造阔带面)肉酱嘅蕃茄同肉味两者味道都好岀牛面肉有少许牛味而且好淋上面仲有半熟温泉蛋可以捞埋啲蛋浆一齐食😆阔带面嘅挂汁能力好好如果可以口感可以硬翻少少会更好整体好岀色值得一试💥主食(阿根廷谷饲安格斯肉眼牛扒) +$120 呢个主食要加钱但牛扒质素好好而且份量好大个人觉得值得加😆肉眼叫咗7成熟肉的生熟处理唔错而且resting 够时间牛肉油腻分布唔系太高所以肉味较重同时唔会韧💥是日甜品 (tiramisu) Tiramisu 嘅cream 几滑而且外型分层平均味
📍登堂 (观塘)
餐厅主要食西餐
同有semi buffet
食物质素几高
而且价钱唔会太贵💸
啱晒庆祝节日去嘅餐厅
💥头盆 (法式焗蟹肉,干瑶柱)
一上枱仲要出紧烟
蟹肉份量几多
而且好有鲜味
而且干瑶柱有炸过
口感脆卜卜💕
整个味道浓郁
💥头盆 (拖罗牛油果薯筒卷)
薯筒好香脆
是日餐汤系椰菜花汤
味道唔会太浓
食到少少椰菜花蓉
仲会送上每人一块法包点住食😍
💥主食(澳洲和牛面肉颊肉酱手造阔带面)
肉酱嘅蕃茄同肉味两者味道都好岀
而且resting 够时间
牛肉油腻分布唔系太高
所以肉味较重
同时唔会韧
💥是日甜品 (tiramisu)
Tiramisu 嘅cream 几滑
两杯都唔错
几易入口🍷
登堂 (观塘)
观塘兴业街4号The Wave2楼
#hkfoodie#hkig#hkfood#852food#852foodie#hkfoodlover#hkfoodblogger#hkrestaurant#852美食#美食推介#美食#良心店#打卡#聚会#庆生餐厅#香港美食#生日餐厅#食评#食好西#观塘#观塘美食#西餐