2024-06-23 206 浏览
星期五放工,特登约朋友去西贡食饭提早黎个开心周末🤓🤓朋友提议去呢一间佢book mark咗好耐嘅印度餐厅,环境好chill,一入门口就系超靓嘅酒吧风格如果想静静地食餐饭,上楼上坐亦可以😌叫咗嘢食之后,可以食住免费提供嘅脆饼先,有薄荷乳酪酱、芒果酱等等,酸酸甜甜,几开胃🤤天气实在太热,咁就梗系要叫返杯冻饮想饮返啲有印度特色嘅饮品,所以就叫店员介绍,佢就介绍咗好refreshing既Nassi. 我哋拣咗香蕉同埋芒果味,两款都唔会死甜,好清新,凉浸浸,冇介绍错👍🏼👍🏼主菜我哋拣咗Lamb Jalfrezi呢款羊肉菜式,混合咗好多款都好啱香港人口味嘅蔬菜,包括蕃茄、洋葱、青椒,食落味道唔错,好浓郁,有甜甜地,而羊肉一啲苏味都冇,啖啖肉,就好似食紧好入味好林嘅牛腩咁配印度嘅香料饭,又或者薄饼,都非常适合!个酱汁好杰身,好正😊重头戏!系依只非常巨大、炭烧嘅虾!好好食,好出色!炭烧香味非常突出,虾肉仲保留住水份,唔会干争争,味道亦调校得好好,好惹味,配搭埋垫底嘅蔬菜,成件事非常完美😍
星期五放工,特登约朋友去西贡食饭
提早黎个开心周末🤓🤓

如果想静静地食餐饭,上楼上坐亦可以😌

天气实在太热,咁就梗系要叫返杯冻饮
主菜我哋拣咗Lamb Jalfrezi

重头戏!系依只非常巨大、炭烧嘅虾!