2019-06-03
今日收工约左朋友倾计,大家都返工返到咁晏真系想揾间坐得舒服又靓既cafe食。坚尼地城呢边就好少黎但之前黎过呢间Lex饮过咖啡觉得一流,今日决定再访一次啦😝平日7:30去到餐厅都几full,好彩都有位!餐厅有好多唔同艺术品,目不暇给~餐牌都好多选择,我呢就一眼锁定想食汉堡~朋友就叫左个意粉~饮品就每人一杯latte,我地唔怕训唔著🤣招牌爆汁牛肩肉汉堡$168汉堡size算大,我地切开一半share仲好够食,汉堡入面有蛋同洋葱、酸瓜、蕃茄、芝士同菜!我好惊喜会有蛋,蛋汁咬开配埋牛肉好正!但又唔会太腻!配埋既系薯片,岩哂倾下计又拎一块黎食🤣波士顿龙虾意粉配自家制柳橙橄榄油$198哗!好大只虾wo!成个配衬好靓,意粉用餐厅自家制既柳橙橄榄油去煮好好味,系出面食唔到,好清新!而虾肉已经切开左捞埋落意粉到,好弹牙好食!Latte$41 呢到既咖啡杯都好靓,好似艺术品咁,各有特色!而拉花都好靓,咖啡都做得几好!听讲呢到有艺术打印咖啡,系咖啡面上面加上艺术图片,下次都想试下👍🏻👍🏻饮饱食醉,点可以无甜品呢~甜品系第二个胃架!我就几乎每次都有tiramisu都会叫既!今次就试下呢间既tiramisu啦~
招牌爆汁牛肩肉汉堡$168
招牌爆汁牛肩肉汉堡
波士顿龙虾意粉配自家制柳橙橄榄油$198
波士顿龙虾意粉配自家制柳橙橄榄油
Latte
Tiramisu$68
呢个做法既tiramisu少见但好靓啊!味道好够又唔会太甜~特别要提佢既表面加上既脆脆好好食啊!
Tiramisu
每人差唔多$300,又有主食又有甜品仲饮左咖啡,最紧要环境够靓!岩哂好朋友倾计聚餐啦~