2017-09-23
一间位于佐敦主打汉堡既小店, 汉堡包款式唔算多, 但味道很有惊喜, 价钱唔太贵, 而且款式仲照顾埋 #素食者 tim~【经典牛肉汉堡】HK$58呢款汉堡包包括有特选美国牛肉汉堡扒、蕃茄、生菜、美式芝士、自家制烧烤酱, 我仲额外加左波特菇(+15)同埋菠萝(+$20), 令Burger更加丰富。Burger内层涂上牛油再稍为烘过, 有少少脆, 食落味道唔会好寡。Burger超过juicy, 汉堡扒keep到丰富肉汁, 半溶芝士跟汉堡扒溶为一体, 好邪恶啊~当我一路食既时候, d汁不停涌出, 事关波特菇都超级juciy啊!! 甜甜的菠萝表面稍为煎过, 再配上新鲜生菜, 完成满足到味觉同口感。另加HK$22 转套餐 (配薯条+饮品)即炸粗直薯条, 略带脆口, 唔会油腻~至于同行素食朋友既汉堡亦都唔差~【烤大菇汉堡】HK$48当中包括有大大个波特菇、杂菌菇、车打芝士、生菜、黑松露芝士酱, 再额外多加牛油果(+$20)。牛油果岩岩熟, 软硬度刚刚好, 整个Burger同样好Juicy, 有好香浓既黑松露味, 而且唔同既菇菌令口感层次丰富。除左主打burger, 呢度亦提供小量小食,【蜜糖烤粟米】
【经典牛肉汉堡】HK$58
另加HK$22 转套餐 (配薯条+饮品)
即炸粗直薯条, 略带脆口, 唔会油腻~
至于同行素食朋友既汉堡亦都唔差~
【烤大菇汉堡】HK$48
除左主打burger, 呢度亦提供小量小食,
【蜜糖烤粟米】HK$32
原条栗米沾上蜜糖再稍为烘过, 食落唔会太干身, 表面仲昽上芝士粉, 甜甜的栗米配上咸咸地既芝士, 味道很正!!!
整体黎讲, 呢度野食很有惊喜, 超出预期既好食, 不过店面较细, 只有少量座位, 而且都是高椅, 坐得唔算太舒服。开放式魔房虽没有油烟, 增加煮食透明度, 但店内冷气不足, 开埋风机都比较热...但野食味道同埋服务质素的确系一流的!!