2021-08-04
麻辣娘子筲箕湾筲箕湾道393号形荟1楼L1-02号舖今日同班同事都想食麻辣嘢,于是我哋就嚟咗筲箕湾呢边试吓新开嘅麻辣娘子先,餐厅环境都好靓,而且充满特色娘子香辣锅我哋叫咗安格斯牛肉,午餐肉,豆皮同埋椰菜花🥦,餐厅炒得非常惹味,尤其系椰菜花同埋豆皮都索晒啲香料,啱晒钟意食重口味嘅人,安格斯牛肉非常嫩口,好重牛肉味唇舌飘香水煮鱼鱼肉非常滑!而且冇骨,啖啖肉咁食好爽,底下仲有大量芽菜,莴笋,宽粉,完全系饱肚之选,而且辣又够香,好滋味脆皮小豆腐豆腐粒粒即叫即炸,再洒上椒盐,外脆内软,好香豆腐味之余口感非常好👍🏼完全食唔停口夫妻肺片酱汁惹味浓郁,牛肚同埋牛舌都切得好薄身,夹住辣酱食真系忍唔住想点多碗白饭送霸王辣子鸡 鸡粒新鲜炸好,同埋用咗鸡髀肉,啖啖肉得来又滑身,再配埋炸咗嘅腰果粒,好香口同埋佢炒得干身,食落一啲都唔邪恶饮品我哋点左几款,有黑糖珍珠奶茶🧋黑糖味好浓郁,珍珠烟靭好味,同埋杯饮品好大杯,十胜红豆抹香绿茶嘅茶味好清香,再配埋大大粒嘅红豆原来咁夹,手作鲜果抹香绿茶就用咗大量水果,有苹果,橙,菠萝,奇异果,啖啖水果味好清新
筲箕湾筲箕湾道393号形荟1楼L1-02号舖
娘子香辣锅