2020-10-19
【食评】岩浪天扶良日本料理 7/10/2020今日同kong girl foodie 去咗一间位于铜锣湾嘅日本餐厅到食饭💁🏻♂️。.我地叫咗两个 gold course👑,每一个course包咗一份前菜、一份冷物、7份刺身、一碗汤、一份热食🍲、4件天妇罗、5件寿司🍣、一份甜品🍨。食物选择全部由厨师话事,所以你去到食嘅野好有可能同我食嘅唔一样架🤣。.喺到就分享下当日比较深刻嘅食物啦🤣。.第一样系刺身入面嘅拖罗😭你睇下佢肥到🤤系我食过最好食嘅拖罗,食落口好重油香,你唔会明点解咁细旧肉可以有咁多油同肉汁,有咬口得黎又唔会好难嚼,依个我比满分。.第二样就系天妇罗🍤,每一件都好好食,啲粉份量啱啱好,入面嘅肉都好有味。.第三就系佢嘅甜品🍮,佢嘅甜品一啲都唔hea,蜜瓜超级甜同多汁,非常有惊喜,重要佢自家制雪葩都好好味。.🏅评分🏅食物:7环境:7服务:8价钱:5回头率:5.岩浪天扶良日本料理📍 铜锣湾轩尼诗道525号澳门逸园中心9楼
喺到就分享下当日比较深刻嘅食物啦🤣。
🏅评分🏅
食物:7