2018-12-07 41 浏览
今日啱啱想完堂突然之间好想食下日本拉面 谂黎谂去都醒唔起黄埔𠮶边边度有于是就上网揾见到呢间拉面嘅装修睇落唔错于是就特登走过去试吓啦 因为铺头系喺商场入边所以卫生比较可靠 感觉上比其他传统拉面店干净 但系留意番呢度嘅拉面同汤底都系固定左我哋两个人去到分别叫咗两个拉面同一啲小食 我哋分别叫咗两个唔同嘅拉面share食 一个系赤味豚骨拉面 ($89)另一个就系特级普通豚骨拉面($89) 呢度嘅特级拉面同普通拉面嘅分别主要系多啲叉烧紫菜蛋同埋拉面 即系加大版 我哋两个加大完最尾都系啱啱好食得晒 所以建议如果大家唔系特别想食好多嘅话可以叫普通其实分别唔大 个人来讲觉得佢嘅叉烧同埋半熟蛋都唔错 叉烧唔会话太肥个汤底亦都唔会太油啱晒比较钟意食清淡嘅人 汤底建议大家就拣返赤味 个人觉得佢比豚骨出色 都唔会太辣因为我哋唔想净系食拉面所以都叫咗几个小食share 去到日本拉面店冇理由唔叫饺子所以我哋追加左五只饺子($28) 呢个价钱都算可以接受 但系饺子可以整得再脆的 我哋亦都加咗一个叉烧丼饭 ($32) 呢个价钱有少少贵但系我哋一于试吓佢嘅虚实 因为佢呢间铺头嘅叉烧都几好食所以整做饭都唔会伏 食落又有啲

所以我哋追加左五只饺子($28)
呢个价钱有少少贵但系我哋一于试吓佢嘅虚实 因为佢呢间铺头嘅叉烧都几好食所以整做饭都唔会伏 食落又有啲似卤肉饭又有啲似叉烧饭

总括嚟讲觉得呢一间拉面店都算系一间质素有保证嘅拉面店 卫生唔错 服务员都好有礼貌会主动问我地需唔需要调味料 如果着开呢头或者过嚟呢边行街嘅大家都可以试吓