2015-07-03 1358 浏览
快乐不知时日过,不经不觉又一年,今日系我同男朋友认识一周年 既大日子!回想起旧年今日,他约我去食放题,  为表诚意,怕羞仔仲请埋几个朋友仔一齐食呢 !今日既头炮庆祝午餐,当然要拣返日式,但又唔可以食得太饱,皆因猪仔夜晚要带我去食浪漫buffet !寿司始祖元禄、元气,以元气最 ,后期出左新力军”峰”, 一试便爱上 , 一有时间就会约同学仔去擦餐劲!香港地太多美食嘞,加上搬舖,已经N年无再帮衬, 最近系皇室堡发现其踪迹,我地决定就去呢度庆祝 啦!"峰"位于皇室堡4楼,即戏院个层,日式餐厅既格局。我地12点几尚早去到,等十分钟左右就有枱,晏d人多就有排等!等待期间,见到门口既寿司模型餐,价钱仲相当吸引 啊!坐低后,翻翻餐牌,即时点左我俩心仪既盛合及寿司: -1.夏之三文鱼盛合 : 哗 ,未见过有五款味道㖞,巧有特色兼十分抵食 !猪仔让左三款俾我食 ……牛油果黄芥辣三文鱼 - 三文鱼巧新鲜,黄芥辣稍为攻鼻,牛油果香味浓滑,夹埋食,口感丰富!韩式辣酱三文鱼 - 青瓜粒爽脆,辣酱偏辣!至于芝士泡菜三文鱼 - 有泡菜、芝香,层次味浓!2.火炙盛 : 火烧得巧靓仔 , 三款
快乐不知时日过,不经不觉又一年,今日系我同男朋友认识一周年
!今日既头炮庆祝午餐,当然要拣返日式,但又唔可以
食得太饱,皆因猪仔夜晚要带我去食浪漫buffet

寿司始祖元禄、元气,以元气最
,后期出左新力军”峰”, 一试便爱上
啦!

啊!
坐低后,翻翻餐牌,即时点左我俩心仪既盛合及寿司: -
1.夏之三文鱼盛合
: 哗
,未见过有五款味道㖞,巧有特色兼十分抵食
!猪仔让左三款俾我食
夏之三文鱼盛合
2.火炙盛
: 火烧得巧靓仔
, 三款分别系三文鱼、带子、鳗鱼。今次我拣左带子来食,好鲜甜爽口。让番两款俾猪仔食
火炙盛
3.点左6款寿司
: 腐皮,甜甜地,好味。带子,厚身鲜甜!北寄贝、海螺,好爽口。墨鱼,留俾猪仔食!至于峰玉子,劲厚身既甜蛋,好好食!
腐皮寿司
带子、北寄贝、海螺、墨鱼寿司
峰玉子
始终无变,一如以往咁好食,寿司饭软熟好味, 刺身又够新鲜!
价钱又公道,侍应生服务又好,今餐巧"峰"盛
2015-07-01
庆祝纪念
纪念日
夏之三文鱼盛合
火炙盛
腐皮寿司
带子、北寄贝、海螺、墨鱼寿司
峰玉子
  • 火炙盛,夏之三文鱼盛合