2021-04-16
之前喺油麻地试过田记,觉得性价比好高又好食,今日喺太子都顺道再嚟食多次。呢间粉面店嘅价钱都几相宜,鲜虾云吞面都只系$28,不过最吸引到我嘅都系上次试过好难忘嘅崩沙腩。崩沙腩牛丸汤河 ($49)崩沙腩份量都几多,牛丸就有两粒,仲有萝卜。虽然萝卜系配角,但系萝卜都非常之林同入味。重点系崩沙腩超级松化,食落完全唔会有渣,加上好重牛味!牛丸都好高质素,咬落系有少少汁。崩沙腩牛肚汤河 ($63)崩沙腩汤河系$43,双拼牛肚就要加$20。一上枱,可以见到崩沙腩同牛肚嘅份量都几多,尤其是牛肚非常之入味同非常之林。腐乳通菜 (+$8)呢个价钱真系好抵食,自己一个嚟食嘅话加碟菜都唔错。炸鱼皮 ($18)呢度嘅鱼皮系比较硬身啲,啱晒钟意食脆卜卜鱼皮嘅人,我自己就钟意摆落去牛腩汤度浸一两下再食,觉得更加滋味。黑芝麻豆浆 (+$6)加$6有一支,价钱相当之合理。总括黎讲,我觉得呢间舖头嘅粉面都几高水准,份量又多,价钱都相当之抵,性价比好高。
崩沙腩牛丸汤河 ($49)
崩沙腩牛肚汤河 ($63)
腐乳通菜 (+$8)
呢个价钱真系好抵食,自己一个嚟食嘅话加碟菜都唔错。
炸鱼皮 ($18)
黑芝麻豆浆 (+$6)
加$6有一支,价钱相当之合理。