2024-01-30
小妹同猪经过旺角,见到「陈仪兴牛什粉面」,第一时间谂起牛杂😍呢间牛什粉面历史悠久,以优质牛杂粉面闻名,系出名食潮州食品嘅老字号😌主打潮州牛什、崩沙腩、自制鱼蛋、手打牛丸、港式奶茶☕️等,餐厅墙身仲用咗怀旧款马赛克+墙上有历史悠久既香港情怀😍非常吸引🤩净崩沙腩🐮净崩沙腩食落爽口,口感好丰富😚 牛肉味好香口,且汤底好味😋好惹味~加上崩沙腩肥瘦适中,肉质够淋同入味。云吞面🍜呢间餐厅既云吞绝对系皮薄馅鲜🥰云吞既虾肉好足够,每嚿云吞都系大大只,兼好滑溜😋面质软硬度适中,汤底亦有淡香及香葱味😍通菜🥬翠绿嫩滑,好有水耕菜的幼嫩口感,加埋腐乳酱食味道香浓,非常突出😚蚝油菜心🥬菜心好新鲜,菜身软硬度岩岩好,够淋身🤭 食落开胃🤤我要晒🫔🥟🥠呢款包括哂所有炸物,当中有炸鱼皮、炸云吞、炸章鱼丸、炸鱼蛋、炸虾枣丸🫢 每款炸物口感香酥,且不油腻;最特别系椭圆形既系鱼蛋,有别坊间食既鱼蛋,表面少脆口,食落有啲鱼肉香味😼事头婆凉茶🥤饮品要左支自家制圆肉红枣薏米水,就咁望已经觉得好足料,味道适中,不算太甜😺冻柠茶🥤正常发挥🤫虽然餐厅地方不算好大,但胜在干净企理😚装修仲有d复古味道,重点系价钱正常,但份量多,明显餐厅够大方
净崩沙腩🐮
云吞面🍜
通菜🥬
蚝油菜心🥬
菜心好新鲜,菜身软硬度岩岩好,够淋身🤭 食落开胃🤤
我要晒🫔🥟🥠
事头婆凉茶🥤
冻柠茶🥤
正常发挥🤫
虽然餐厅地方不算好大,但胜在干净企理😚装修仲有d复古味道,重点系价钱正常,但份量多,明显餐厅够大方😍