2024-10-21
#pb食在屯门 #pb中式系列 岭南大学内的中菜厅🍽️我好少介绍中菜 不过今日介绍嘅呢间好特别🤪 之前见到人介绍佢嘅点心 今次我就试左佢嘅晚市🥰 佢位于岭南大学入面 店内楼高两层 环境好大 不过座位之间有少少迫🥹 大家可以经OpenRice 订位 就算唔系岭南大学嘅学生都可以去食👍🏻.晚市最抵食一定系小菜配饭 有十几款选择😋 价钱$68 另加茶芥$7一位、加一👍🏻 另外佢有唔少孖宝、套餐 价钱$218-$688不等🤪🔹京式片皮鸭🦆半只价钱$88 / $98 一只价钱$168 / $188🤪 不过佢就切得比较厚身、大件 食落啖啖肉 油脂都丰富👍🏻🔹清蒸沙巴仔🐟呢条鱼价钱$68 / $88 几抵食👍🏻 蒸得都刚刚好 肉质弹牙😋 🔹原盅姬松茸螺头炖鸡汤🍄炖汤每日新鲜炖制🥰 饮落味道清甜 充满鸡汁味😋🔹虫草花鱼肚泡时蔬🥬正常发挥 唔太惊喜🤪.整体✨ 呢间中菜厅位于岭南大学入面 店内楼高两层 环境好大 不过座位之间有少少迫🤪 食物质素中规中矩 不过价钱唔太贵👍🏻 住屯门嘅朋友仔可以去试下🥰 如果你试过佢嘅点心 都不妨留言话我知好唔好食😋岭南楼 (屯门)屯门岭南大学康乐楼1楼
岭南大学内的中菜厅🍽️
🔹京式片皮鸭🦆
🔹清蒸沙巴仔🐟
🔹原盅姬松茸螺头炖鸡汤🍄
炖汤每日新鲜炖制🥰 饮落味道清甜 充满鸡汁味😋
🔹虫草花鱼肚泡时蔬🥬
正常发挥 唔太惊喜🤪
岭南楼 (屯门)
屯门岭南大学康乐楼1楼