2021-03-30 1009 浏览
大约几个月前第一次黎呢间西营盘既川之源,呢度既四川菜特别写明系有辣有唔辣,适合好辣同唔好辣既同行友人一齐黎。今日工作天黎食午餐,平日午餐时段全满,等左十分钟先有位。午市有两款二人套餐,每款包凉菜,招牌,热菜各一,配白饭,汽水或桂花冰粉,收$248免加一。餐牌写明边个菜系辣或者素食。上次试过套餐A既番茄无骨鱼片,今次试下套餐B先。要左四川凉面,酸菜嫩牛肉同糖醋里脊。四川凉面面条系白色幼面,叫左BB辣。面条唔会一patpat,个汁对我黎讲算系小辣,酸酸辣辣咁,再加埋d酸菜蓉同大量葱花,几好味道。酸菜嫩牛肉酸菜嫩牛肉一大兜,牛肉片份量几多,真系几嫩滑同有牛味。叫左BB辣,不过汤底都几辣,重胡椒味。其他配料有酸菜,粉丝,蒜片同葱花。个人觉得叫呢个酸菜嫩牛肉抵食过番茄无骨鱼片。糖醋里脊糖醋里脊好正!里脊份量都几多,唔肥,都算脆口,个汁甜甜酸酸好开胃。白饭白饭成座山。桂花冰粉汽水或桂花冰粉,当然要桂花冰粉啦!冰粉很滑,完全唔甜,有淡淡既桂花味,食完个辣嘴无咁辛苦。个二人餐都几多野食,每人除返$124都算系咁。服务效率好高,适合返工人士食午餐。

白饭

白饭