2023-12-29 387 浏览
餐厅:川之源地点:西营盘正街菜式:川菜餐牌:午市有两款二人套餐,每款包凉菜,招牌,热菜各一,配白饭,汽水或桂花冰粉,收$248免加一。餐牌写明边个菜系辣或者素食。今次叫左套餐B。要左凉拌木耳,酸菜嫩牛肉同糖醋里脊。凉拌木耳 木耳份量唔少,木耳爽口,味道蒜味同醋味浓,加上辣椒,葱条同芫荽,味道酸酸辣辣,我地叫左BB辣,辣度适中。酸菜嫩牛肉酸菜嫩牛肉一大兜,牛肉片份量几多,真系几嫩滑同有牛味。叫左BB辣,不过汤底都几酸辣架。其他配料有酸菜,粉丝,蒜片,辣椒同葱花。冬天食正呀。糖醋里脊糖醋里脊好正!里脊份量都几多,唔肥,好脆口,外皮少脆,个汁甜甜酸酸好开胃。面头洒上葱花。白饭 (跟餐)白饭大大碗,系干身,够食饱。桂花冰粉 (跟餐)  桂花冰粉系桂花配川式啫哩。冰粉好滑,味道少甜,带微微桂花香,解辣正!茶水系玄米茶,居然唔收茶钱。个二人餐都几多野食,每人除返$124都算系咁。服务效率好高,适合返工人士食午餐。
餐厅:川之源
地点:西营盘正街
菜式:川菜

白饭

白饭 (跟餐)
白饭大大碗,系干身,够食饱。
桂花冰粉

桂花冰粉 (跟餐)
茶水

茶水系玄米茶,居然唔收茶钱。

2023-12-29