2019-01-22 62 浏览
年尾同朋友食个收炉饭,去左一间由大角咀搬过来既私房菜馆,唔讲唔知都真系几难先揾到上去,因为出lift之后仲要行多一层上去,入面地方四四正正,好似酒楼咁,但系坐得阔落。坐低左未有野食就咬下凤爪先,正呀d凤爪去晒骨,同平时食开既泰式凤爪完全唔同,泰式系酸辣,而佢系咸香辣,就系返大陆食包装泡椒凤爪个只味!咁当然呢味新鲜d,而个凤爪又弹牙好多啦~巴蜀羊腩天气一冻就系羊腩煲嘅天下,最羊之士无理由唔钟意呢个煲,超级正!羊腩唔单止又谂又入味,d肉仲要一层层连住少少肥同少少脆骨,真系冇得顶!个汤底用有大量花椒,令羊腩食落去更富麻香辣,好过瘾🤤黑松露鱼子煎蛋原本系煎蛋配豆角,但师傅会跟时令转下唔同蔬菜。而我地食既就系秋葵鱼子煎蛋,估唔到咁大份!加上d鱼子同秋葵都多到爆出来,呢个配搭第一次食,又几好食,好有家常菜既味道。花菜炒珍肝最后来一道镬气小炒,鸡杂有好几款,炒到干身但又唔会太老,鸡心好爽口,如果可以多d鸡心就好,因为比例上食到好多鸡肝,一次过食就略嫌太寡.非常满足既一餐,特别推介羊腩,真系好出色。温馨提示:唔好walk in呀记得book位先有好西食~

巴蜀羊腩

个汤底用有大量花椒,令羊腩食落去更富麻香辣,好过瘾🤤

黑松露鱼子煎蛋

花菜炒珍肝