2016-06-01
同同事去开呢头做野, 见间野个样唔错大家又钟意食辣就入去食个tea啦。大家都唔系话超肚饿又未食过呢间野就求其点几个小食试下啦, 分别系凉拌川辣味鱼皮,茴味鸡翼同凉拌豆腐。豆腐呢家野我本身就觉得冇特别唔想嗌架喇, 个同事又系都话想食就就下佢啦, 点知又真系正㖞, 个豆腐索晒d辣汁, 个汁又够惹味㖞(有种独特既香味), 同个同事好似争食咁系咁食,呢个强力推介, 不过唔太食得辣既就免喇(可能可以嗌少辣, 我地冇试)。之后个鸡翼就食唔食得辣都食得喇, 呢个老板冇推介错, 个茴味冇得顶, 一上枱已经大大阵香味, 鸡翼仲大大只, 算系抵食之选。最后个鱼皮我同同事都冇系其他地方食过, 大家都觉得好特别, 劲爽口弹牙, 个汁就近似豆腐个个但冇咁辣, 值得一试架, 系个价钱比较贵咁啫。最衰就冇咩时间, 唔系实叫多几款试下, 下次就黎试埋佢晚餐烤鱼!!!
凉拌川辣味鱼皮
茴味鸡翼