2022-12-14 384 浏览
今个下昼嚟咗食川菜 见到lunch set menu上面大部分嘅食物都系辣嘅 咁所以辣野都系呢间餐厅嘅主打😆餐厅环境都几令人舒服 餐厅有不断播广东歌 也谭咏麟到姜涛都有播 真系啱晒各个年龄层 有时啲店员都忍唔住唱返两句㗎🤣🤣农家小炒肉估唔到呢碟都几大份量 就咁食肉片就唔觉得太过辣 肉片系肥瘦适中嘅五花肉🐷 配饭食就啱啱好 不过唔食啲辣椒粒又好似有啲浪费 不过就真系几辣啦🌶 不过我好钟意食辣嘢所以都觉得辣得好刺激🫢宫保鸡丁由于惊啲𩠌太辣食唔到 所以都有叫碟唔辣嘅宫保鸡丁 虽然整体味道偏甜 但系都系有辣椒嘅 鸡丁就比较冇口感 系一啲比较普通嘅鸡柳😮 反而侧边嘅果仁同京葱段仲好食😂 如果真系太辣食唔到 饮啖免费提供嘅菊花茶 解吓辣都唔错㗎😬 不过人哋主要食川菜 当然系食辣嘢会比较出色啦 所以我都觉得比较适合我😌

农家小炒肉
农家小炒肉