2022-08-18
话说妈妈朋友俾左几百蚊时代广场现金卷佢所以就打算揾间餐厅试下,打电话问左可以同coupon 亦都唔会好似同场其他餐厅甘限时所以就决定试一试.食物方面: 食物整体都好好而且味道配搭有用心 ,份量就中规中矩以价钱同地段算系合理蒜泥白肉 包著片青瓜令依个菜有新的演绎意想不到的清新.冰花蛏子 - 鲜甜弹牙个汁带出的味道刚刚好酸菜鱼- 无咩特别不过好大份木耳炒莴苣 - 非常清新没有多余的调味,口感爽脆鸡丝冷面 - 卖相同味道都好ok,茶薰鸭 - 两食....打开好香茶味推荐第1件食原味{充满茶香有少少鸭骚味} , 第2件配自家制果酱甜品做得甘好,不同口味都好出色口味突出亦唔会过甜环境方面 :高级中餐路线,灯光有点阴。 座位都舒服枱与枱之间都有一定的距离。服务方面:睇得出尽左力但重有好大的进步空间,Welcome Drink ,鸭有两食 如果我地唔问都唔识介绍放低就算....最后我地埋好单枱面 所有野餐具垫纸都收哂就搓手戴返口罩打算起身走. 突然有位女仕就放低碟泡芙话系送....我地见有4只色就问个哥仔系咩味佢都好有礼貌甘介绍返 其实可以埋单时提下一阵有甜品又可以讲下用手食就
蒜泥白肉 包著片青瓜令依个菜有新的演绎意想不到的清新.
冰花蛏子 - 鲜甜弹牙个汁带出的味道刚刚好
酸菜鱼- 无咩特别不过好大份
木耳炒莴苣 - 非常清新没有多余的调味,口感爽脆
鸡丝冷面 - 卖相同味道都好ok,
茶薰鸭 - 两食....打开好香茶味推荐第1件食原味{充满茶香有少少鸭骚味} , 第2件配自家制果酱[苹果同酸梅味道好配合更可以减去那鸭骚味} 最后另一食系用鸭用以浓酱煮后包在澄面皮中{虽然澄面皮有点厚但可以中和浓酱之味,鸭肉亦唔骚}
泡芙: 一口一个泡芙皮不太软亦不太硬,意想不到中菜馆的西式甜品做得甘好,不同口味都好出色口味突出亦唔会过甜
其实可以埋单时提下一阵有甜品又可以讲下用手食就可以同介绍下唔同颜色系咩味道,系我要求高??定系依家香港系甘??我重同屋企人讲依家食酒店餐厅都无服务可言,出街食饭真系唔可以要求甘多
总结: 应该尽左力但服务仍未到位,食物味道OK不过应该会试其他餐厅唔会再光顾.