2021-10-25
喺荃湾打滚开嘅我谂无边个唔识路德围,作为美食汇集小区,堂食扫街定还是屋企加𩠌斩料都一定满足到你嘅要求!冰冰凉凉嘅凉拌最易迎合大家口味,呢间新开嘅珍一料理,听名似台湾菜,但实情系四川野,连小酥肉都有,如果唔系热气一定整返份。凉拌麻辣都有多种不同荤素选择,除拌面拌粉外亦可单点小菜,双拼三拼试多几味。呢日妈咪唔煮饭,我就买咗两份三拼肉类同一份三拼素菜:牛腱、五香牛肉、爽脆猪耳丝、香麻牛蹄筋、脱骨猪肘、麻辣鸡丝云耳、藕片、海带同高丽菜,好似食九大簋咁🤪🤪首选推介猪耳丝同牛蹄筋,爽脆弹牙,伴酒必备;中意素菜嘅必试高丽菜同藕片,前者爽甜多汁、菜叶充份吸收辣油,食落又香又惹味~藕片拉到丝,卜卜脆又无渣。瘦肉之选非牛腱牛肉莫属,瘦得嚟唔柴,冰凉加上无肥腻感,食多两片都唔会滞。辣妹全部点哂大辣,辣味虽然唔够,但店家用嘅辣油好香,加埋花椒嘅椒麻,特别香口惹味好送饭,已经俾我MARK咗入翻啅LIST✍🏻
首选推介猪耳丝同牛蹄筋,爽脆弹牙,伴酒必备;
藕片拉到丝,卜卜脆又无渣。