2023-07-23 51 浏览
作为一个香港长大既人,加上唔食得辣,真系无试过川菜哈哈。今次踏出第一步初尝试,结论系几好㖞~ Surprised!店内装修好中国客栈风,都几靓,好多细节位可以留意吓,例如抬头就望到大型锦鲤灯笼🏮等等.-蒜泥白玉卷好清新,因为每一卷包住左一块青瓜嘅,唔会腻,份量仲好足🤣-蚂蚁上树见个名咁得意,一于嗌嚟试吓. 几特别㖞又几好食,佢系粉丝炒肉末,啲粉丝超级有味,唔知系点样整到,但系啖啖都好滋味! 👍🏻-老坛酸菜鱼好贴心,有同店家倾过自己唔系好食得辣,佢地系会俾你拣唔同嘅辣度,我就拣咗BB辣. 啲鱼块超级嫩,入边仲有好多配料,有酸菜、菇、粉皮、豆卜等等,完全意想不到哈哈,好丰盛🤣-脆皮炸BB鸽相当有惊喜!好少喺香港会食到咁高水准嘅炸乳鸽,呢间做得火候啱啱好,香脆嫩之余又唔会㶶咗,意犹未尽呢~😋见到呢度除咗做川菜之外,仲有得打边炉,下次再嚟再试吓!✨

-蒜泥白玉卷
好清新,因为每一卷包住左一块青瓜嘅,唔会腻,份量仲好足🤣

-蚂蚁上树

-老坛酸菜鱼

-脆皮炸BB鸽

见到呢度除咗做川菜之外,仲有得打边炉,下次再嚟再试吓!✨
老坛酸菜鱼
脆皮炸BB 鸽