2019-06-04
黎大埔可以踩单车应该个个都知,趁住放假,我就特登过到黎做下运动。玩完一大轮,梗系要揾返啲嘢食,见到呢一间小店,毫不犹豫就冲左入嚟试吓有咩好食。店内摆设都好整齐企理,有辣椒酱等唔够喉嘅客人可以疯狂食辣椒酱😂睇一睇个Menu见到有黄金皮蛋,对上一次食过一次,觉得好好味,所以要再嗌😏不过原来系辣嘅,因为我唔食辣,所以我就整走晒啲辣椒,无点辣椒酱黎食。我觉得就算唔点辣椒酱黎食,都好够味😋😋😋不过 当然仲有少少辣😖😖至于面呢,我哋就嗌咗麻酱鸡丝凉伴面,呢度嘅麻酱比较特别,会比较重嘅花生酱味,呢个配搭好新鲜呀,我都系第一次试到🤪而且酱好多 好似唔使钱咁😂咁捞嘅时候就可以捞得好均匀,最惊就系拌面或者捞面嘅时候,啲酱唔够,有啲整唔到,今次就唔使惊啊😈食菜健康👻呢度啲菜竟然有落醋,好特别吖😌最后推介 必点冰粉,加埋提子干吊味,做饭后甜品岩哂🤘🏻🤘🏻🤘🏻真心 小店唔多,大件抵食嘅更唔多,支持小店,惠及我呢啲穷人🙌🏻😚
食菜健康👻呢度啲菜竟然有落醋,好特别吖😌