2019-01-30 106 浏览
系旺角揾食,见到呢间川菜店食评几唔错就去试下,原来佢楼下附近就系第一间店,生意好所以租埋呢个要行两层楼梯既铺,再系佐敦都有间分店哗,做川菜做到你咁巴闭有三间分店,真系几唔错㖞唔拣去老店行两层楼梯上黎呢间分店,因为地方大啲、装修新净啲,坐得舒服啲,上到黎既时候系5:45pm,啲阿姐围埋食紧晚饭(餐厅无落场时间),所以啲食物上得好慢,开茶20分钟、食物30分钟先上凉拌茄子:一般啦,虽然明知系凉拌,但都系觉得冻咗少少,啱啱系雪柜攞出黎无耐,啲麻辣酱汁唔入味麻辣鸡煲:好惹味,一大堆辣椒、青椒、胡椒、洋葱等,啲鸡爆到好香口又入味,食到「雪雪」声(因为辣)但又停唔到口樟茶鸭:可能系我食过最好食既樟茶鸭,好香茶叶既烟熏味,熏到鸭皮好脆身,鸭肶部分啲皮食落卜卜声总结:正呀~好惹味好送饭既一餐

哗,做川菜做到你咁巴闭有三间分店,真系几唔错㖞

凉拌茄子

麻辣鸡煲