2018-10-13 36 浏览
今晚约旧同学喺湾仔食饭,倾起想食辣嘢,于是search openrice search 倒四姐川菜。 内部装修环境都几市正干净。睇菜单已经有写好2 人拣2个凉菜2个热菜。选择都唔少,唔食得辣人都有好多选择。蒜泥白肉,唔错,不过蒜蓉可以落多啲。凉伴木耳,落咁啲醋好开胃,份量都够。川式椒盐虾,炸得好金黄色,好香口,钟意食海鲜既我唔洗谂就拣咗呢个𩠌。酸辣土豆丝,听个名就知佢系开胃𩠌。成餐饭一边倾计一边不知觉咁狂夹呢碟𩠌,好食👍🏻👍🏻👍🏻讲到黎食川菜,当然要点招牌重庆水煮鱼!我地初次试呢间既水煮嘢就点咗最入门既小辣。我个人觉得小辣系唔太辣,下次可以直接点中辣。鱼既份量相当足够,入面有宽粉,吸哂水煮鱼啲汤底,好食!每台都会跟碟青菜比你,去一去油腻感。好贴心啊!总括而言,环境、服务不错,地点都唔难揾既。食物既份量好足够,口味系啱既,期待下次同多啲朋友黎,可以拣其他𩠌菜,因为太多选择☺☺☺

蒜泥白肉,唔错,不过蒜蓉可以落多啲。

凉伴木耳,落咁啲醋好开胃,份量都够。

鱼既份量相当足够,入面有宽粉,吸哂水煮鱼啲汤底,好食!

每台都会跟碟青菜比你,去一去油腻感。好贴心啊!