2022-01-20
今日同男友系嘉达环球中心办事,到咗Lunch时间但又唔太饿,想轻轻地食个沙律同饮杯嘢,咁啱见到附近有间Cafe,所以就去咗试~ Cafe位于商厦大堂内,店面唔算太大,采用全开放式设计,餐枱有四五张度,人流唔算太多,所以坐得几舒服~ 🧡田园藜麦杂菜沙律配鸡髀($74)沙律酱有黑醋同芝麻酱可拣,我就拣咗芝麻酱~沙律菜爽甜新鲜,夹住个芝麻酱食好清新好开胃!鸡脾好大只,肉质都好幼嫩! 🧡蒲烧鳗鱼滑蛋饭($88)鳗鱼滑蛋饭份量好足,鳗鱼一大条,酱汁味道啱啱好,唔会太咸~蛋都炒得好滑,仲配埋沙律菜,系一个食完会好饱好满足嘅lunch! 🧡玫瑰鲜奶咖啡(跟餐+$24)一上到嚟就闻到好大阵玫瑰香味,饮落都好重玫瑰香,同咖啡香融合得好好,个人几钟意,不过甜度降低少少会更佳~ 🧡焦糖布甸咖啡(跟餐+$24)造型几特别,咖啡面头有一层薄薄嘅焦糖布甸,入口舒服,咖啡带有一阵焦糖嘅香甜~
🧡田园藜麦杂菜沙律配鸡髀($74)
🧡蒲烧鳗鱼滑蛋饭($88)
🧡玫瑰鲜奶咖啡(跟餐+$24)
🧡焦糖布甸咖啡(跟餐+$24)