2019-05-20
平时无咩系荔枝角食野,咁啱过来揾人,见到哩间餐厅睇上去都几小清新,就入去试下。厚切鳗鱼石锅饭($78)哩个系menu既第一版,应该系招牌,就点左哩个来试,果然系好唔错既。拨开表面既木鱼丝,就见到有一大旧鳗鱼,入面有泡菜、蔬菜丝,其实仲有一只半熟蛋,趁石锅热,阿妹好快将佢混好(无影到添)系韩式食法。本身阿妹对韩国菜一般,但哩个饭佢觉得好食,鳗鱼系无得输既,同埋咁多料捞埋一齐,味道好丰富。最后佢都食晒成个饭。功夫无骨海南鸡($56)我就点左海南鸡饭。海南鸡系去左骨既,鸡肉系几滑,上蝶都摆得好靓。我最钟意系点左边既甜酱油。油饭既色水几好,粒粒都分明既,好彩就唔怕太油,啱啱好几香口,我最怕就系好腻既油饭。左边既海带汤系我都几钟意,因为我本身钟意海带,同埋有减轻油饭既油腻感应该。一尺美式千岛沙律炸鱼块($45)本身无惗住点,阿妹话好想食炸鱼,惗住share都ok。点知出来系有两块,好大份XD 好在佢面都炸得几干身,唔太觉腻。配埋千岛酱就好夹。不过实在系太大份,最后捧住个肚走。热谷咕、青苹果绿茶伴爱玉店员哥哥问我知唔知谷咕系咩,我睇menu觉得好新奇就google左,系可可粉冲既。店员话系俾可可仲
本身阿妹对韩国菜一般,但哩个饭佢觉得好食,鳗鱼系无得输既,同埋咁多料捞埋一齐,味道好丰富。最后佢都食晒成个饭。 功夫无骨海南鸡($56)
左边既海带汤系我都几钟意,因为我本身钟意海带,同埋有减轻油饭既油腻感应该。 一尺美式千岛沙律炸鱼块($45)
本身无惗住点,阿妹话好想食炸鱼,惗住share都ok。
点知出来系有两块,好大份XD
好在佢面都炸得几干身,唔太觉腻。配埋千岛酱就好夹。不过实在系太大份,最后捧住个肚走。 热谷咕、青苹果绿茶伴爱玉
店员哥哥问我知唔知谷咕系咩,我睇menu觉得好新奇就google左,系可可粉冲既。店员话系俾可可仲苦少少。
我点左来试,觉得佢形容得好啱,可以试下,几得意
右边果杯,中间果个白色既阴影就系好大旧既爱玉
整体来讲,环境阔落好坐,干净企理。食物质素唔错,咩款既菜式都有,美式炸野、韩式石锅、扒餐、汤乌冬、铁板等等,点都会揾到想要食既野。