今日去完D2 PLACE睇戏所以求其系附近揾野食, 顺带一提D2 PLACE睇戏真系好平, HK$45咋去左对面一间叫RED RICE食晚饭, 贪佢够平我自己就挑战左一款台式肉燥花胶鲍鱼冬菇捞面, 一定要试D奇怪野先有乐趣我朋友就试左一个好普通的鳗鱼蛋包饭先讲下我呢个捞面, 本身无咩期望, 点知好惊喜份量都唔少架有两大片花胶, 食落好有咬口好腍, 真心好好食, 唔理佢系乜野级数KE花胶啦, HK$62仲要包野饮想点丫仲有两只罐头鲍鱼, 几好食, 不过一食就知系罐头鲍鱼仔冬菇都好大食, 好入味个面先最惊喜, 好粗身好大条, 好有咬口, 又好入味, 有时D面唔吸汁的, 汁还汁, 面还面, 但呢个好挂汁, 将D肉燥汁吸哂入去,  劲好食佢个肉燥都要赞下, 唔系一堆烂肉, 系一粒粒手切的肉丁, 好有咬口, 仲要好多好多, 绝对大满足, 呢个面真系以后都会成为我荔枝角必食之一到个鳗鱼饭啦, 我试左几淡, 唔想提了, 鳗鱼系梅KE, 好难食, 呢碟野好伏, 又好咸, 糟糕, 非常糟糕一食就知个鳗鱼系D大陆雪藏货, 衰过超市D质素, 真系好差, 又细旧总结, 我好彩叫左花胶面, 唔系一定列佢入BLA

去左对面一间叫RED RICE食晚饭, 贪佢够平

我朋友就试左一个好普通的鳗鱼蛋包饭

先讲下我呢个捞面, 本身无咩期望, 点知好惊喜

份量都唔少架

仲有两只罐头鲍鱼, 几好食, 不过一食就知系罐头鲍鱼仔

冬菇都好大食, 好入味

总结, 我好彩叫左花胶面, 唔系一定列佢入BLACK LIST 哈哈哈
我建议大家去食花胶鲍鱼面, 真系好好食, 唔系讲笑, 心郁郁都想听日再去食, 哈哈

个好评系比个花胶面
劣评系比个鳗鱼饭