2020-03-15 476 浏览
今日星期五选择食Cupping Room,呢间湾仔店就系叮叮站几步之遥,非常方便。今日我地就点左两个Lunch Combo,$128已经包左一杯饮品。Squid Ink Spaghetti Aglio E Olio个墨汁意粉系用蒜炒,好香好惹味!份量中等,女仔一定够饱。有三大只弹牙嘅虾Scallop & Avocado Sandwich on Toasted Brioche呢个toast味道丰富,先有牛油果蓉同mayo,质感creamy 牛油果味亦突岀,有微微chili辣味,入面少许既牛油果粒,加强口感,配合牛油味重既多士,烘烤效果唔错。面包香口好味,铺面既少少杏仁粒,葱花和具有鲜味既煎带子,令多士整体又多了层次。CR Shake (+$20)呢个系Affogato打匀左嘅版本,即系云尼拿雪糕加咖啡,味道唔算甜,咖啡味同奶味好平衡,入口顺滑无冰粒,果然特别!而且呢杯嘢之前去其他分店都无见到,睇黎系湾仔店exclusive!Single Origin Filter (+$20)Fausto Romo Sidra - 试左一款果味较重既厄瓜多尔咖啡,咖啡味道带果酸,果味有如apple ci

个墨汁意粉系用蒜炒,好香好惹味!

份量中等,女仔一定够饱。

有三大只弹牙嘅虾

CR Shake (+$20)

Single Origin Filter (+$20)
Fausto Romo Sidra - 试左一款果味较重既厄瓜多尔咖啡,咖啡味道带果酸,果味有如apple cider同啤梨,花果香气亦浓烈,入口温暖,感觉清澈舒服。

2020-03-13
午餐