2020-07-16 970 浏览
坐落于九龙湾工厂区的小店 LUNGO主打咖啡跟手作贝果 店面不大 只有数个座位 一大块落地玻璃 又给人一种繁忙与悠闲一线之隔的感觉Bagel 设有set menu 价钱包一杯$35咖啡 价钱很相宜▪️Beef bagel $72/set完全系super green既bagel虽然系beef bagel 但系菜既份量超级多 牛肉只系薄薄一片 蔬菜新鲜唔苦涩 中间加左唔少牛油果酱 但因为菜既份量实在太多 整体食落有小小干 牛肉存在感好低 咸香味唔太突岀贝果部分系everything口味 入口带淡淡洋葱同埋芝麻颗粒嘅香气 所以斋食贝果都唔会好单调 贝果体口感偏软熟 嚼劲感偏低 质地比较似面包整体而言 系一个好green好清爽轻盈既bagel 不过食肉兽同烟韧bagel控就唔太满足

坐落于九龙湾工厂区的小店 LUNGO

▪️Beef bagel $72/set