2023-01-02
今日约咗好友于观塘聚旧,工厦入面劲多好嘢食,大家都钟意日本料理,就拣左掌寿司。餐厅环境舒适企理,枱与枱之间都有距离,最啱倾下密偈🥰🧀芝士鳗鱼卷 $88沙律酱芝士经过火炙,鳗鱼嫩滑,再加了蟹籽,青瓜嘅脆口感,层次丰富,感觉好满足。🐔大葱鸡肉串 $28京葱爆汁,鸡皮脆,用盐调左味,鸡肉嫩滑,🐮烧牛舌 $68厚切带嚼劲,不会烧得劲干劲韧,加点柠汁,清新去腻,正!🐟日本活赤贝 $58,油甘鱼刺身$48,赤海虾刺身 $48赤贝鲜甜带爽口,赤虾啖啖肉,油甘鱼肉质细腻鲜甜。🦀火炙左口鱼边寿司$76,黄金蟹膏军舰 $64左口鱼边嫩滑微弹,火炙后鱼油溢岀,满口鱼油香。浓浓嘅蟹膏沾满蟹肉,咸香味甘,朋友劲赞。🥢碎吞拿鱼蓉赤海胆 $78软绵鲜甜嘅呑拿御用配上脆卜卜嘅威化饼,口感层次丰富,赤海胆甘甜味鲜,加上爆汁嘅三文鱼籽,引爆鲜味。🥘寿喜烧锅 $398有牛又有猪,都几大片,油花都靓, 寿喜烧汤味道刚好,咸甜适中,放入各式各样嘅蔬菜,色彩好鲜,食落好鲜嫩,卖相好吸引,牛猪索晒,薯粉索晒个汤,烟韧好食。饮下食下,不知不觉间已倾左两个几钟,好满足的一餐🥰
🧀芝士鳗鱼卷 $88
沙律酱芝士经过火炙,鳗鱼嫩滑,再加了蟹籽,青瓜嘅脆口感,层次丰富,感觉好满足。 🐔大葱鸡肉串 $28
京葱爆汁,鸡皮脆,用盐调左味,鸡肉嫩滑,
🐮烧牛舌 $68
厚切带嚼劲,不会烧得劲干劲韧,加点柠汁,清新去腻,正! 🐟日本活赤贝 $58,油甘鱼 刺身$48,赤海虾刺身 $48
赤贝鲜甜带爽口,赤虾啖啖肉,油甘鱼肉质细腻鲜甜。 🦀火炙左口鱼边 寿司$76,黄金蟹膏军舰 $64
左口鱼边嫩滑微弹,火炙后鱼油溢岀,满口鱼油香。浓浓嘅蟹膏沾满蟹肉,咸香味甘,朋友劲赞。 🥢碎吞拿鱼蓉赤海胆 $78
软绵鲜甜嘅呑拿御用配上脆卜卜嘅威化饼,口感层次丰富,赤海胆甘甜味鲜,加上爆汁嘅三文鱼籽,引爆鲜味。 🥘寿喜烧锅 $398
有牛又有猪,都几大片,油花都靓, 寿喜烧汤味道刚好,咸甜适中,放入各式各样嘅蔬菜,色彩好鲜,食落好鲜嫩,卖相好吸引,牛猪索晒,薯粉索晒个汤,烟韧好食。 饮下食下,不知不觉间已倾左两个几钟,好满足的一餐🥰