2019-08-03
观塘工厦不嬲都出名多隐世美食,见到杂志介绍呢间台湾古早牛肉面小店好吸引就约埋朋友 happy Friday 去试下,星期五晚大概八点到已经坐满晒人,睇嚟好受欢迎㖞招牌红烧牛肉面 ($73)汤头浓郁唔油腻,听店员讲系用咗过百斤牛骨熬咗廿个钟,而且冇落任何味精,牛𦟌好入味,肉质够软腍,萝白清甜无渣,面条爽滑弹牙五月星拌面 ($63)所有拌面都有分古早味同椒麻味,面质同牛肉面相同,酱汁酸辣唔油腻,配料好丰富,有卤肉、腌青瓜同杂菇,味道唔错晚市做紧优惠只要嗌牛肉面/拌面/大碗饭加$32 就可以任食十款小食由于两碗面份量实在太大,我同朋友个胃只系容纳到四款小食:蒜泥白肉肥瘦适中,蒜味香浓;凉拌海蜇弹牙爽脆;手拍青瓜清甜多汁;麻辣猪耳微辣惹味饮品选择有好多款,我地叫咗巨峰提子果汁冰 ($22) 同百香果益力多 ($25),都几好饮
招牌红烧牛肉面 ($73)
五月星拌面 ($63)