2021-04-17 104 浏览
之前一早已经想黎呢间日式小店一试,今次终于黎到试下佢地既丼饭同汤咖哩,价钱唔太贵又多选择🤭!而且店员好有礼貌,令人感觉好舒服🥰佢地既定食会跟配味噌汤或玄米茶,我地都拣左玄米茶,可以见到茶里面放有炒过既糙米粒,饮落有淡淡既米香😝比较解腻⭐香蒜西冷丼 $82 (选配乌冬 +$10)西冷牛扒煎至外皮焦香,里面仲保留住粉嫩既颜色,牛味突出,牛味几突出。乌冬口感弹牙,配搭昆布汤都唔错。有啲人会跟汤咖喱,相信一样咁正😆⭐牛肉汤咖喱定食 $62佢地啲汤咖喱定食望落劲吸引🤣有鸡腿、牛肉、野菜、芝士汉堡扒等选择。今次拣既系牛肉汤咖喱定食,大大碗汤咖喱里面有好多杂菜配料,好似茄子、莲藕、红萝卜、洋葱同炸薯仔咁。佢地啲日式咖喱味道偏甜,唔系辣果种,但用黎捞饭一样够香。⭐唐扬鸡块 $16小食拣左唐扬鸡块,一份大约有4件,都系新鲜炸起做到外脆内嫩既口感⭐伯爵茶豆乳、咖啡味豆乳 $12

⭐香蒜西冷丼 $82 (选配乌冬 +$10)

⭐牛肉汤咖喱定食 $62

⭐唐扬鸡块 $16