2024-06-23
观塘一向都系食店集中点,有啲店舖价钱都比出面会抵啲,特别系工厦入面! 依间位于工厦入面既店舖, 主打系鸡煲同打边炉,午餐都有提供抵食既午餐,价钱最平$50都有! 岩哂附近既番工人士黎食! 坐低侍应会先提供前菜都一壶茶 先👍茶既口感似系荞麦茶 好健康! 虽然依间主打系鸡煲边炉 但因为我地细食 就简左单点😜🍚海南滑鸡配白饭($58): 份量黎讲岩岩好够🍚 海南鸡肉质几滑同埋清淡 岩哂中意食清清地既朋友仔。 不得不说佢地啲姜蓉唔同外面 系唔会咸到令人反感👍🍚惹味口水鸡饭($60) : 朋友叫左少辣,个汁酱比想像中唔会太辣 , 岩岩好。 配菜系皮蛋,味道岩岩好 唔会太咸太难入口😎🍹鲜果特饮($15): 午餐跟餐加$15 。本身有啲担心用奇异果蓉会好怪唔夹, 但唔系 ,配埋薄荷叶同柠檬饮落好清新,仲有得食杂果粒(菠萝同火龙果粒) 岩哂夏天饮番杯黎解渴🍵冷泡御翠乌龙茶($12) : 好重茶香,乌龙味浓郁,岩哂中意饮乌龙茶既朋友👍