2018-06-05
同朋友见下面,又唔想放工行咁耐所以揾咗呢间楼上餐厅,朋友话平时Lunch Hour 都好多人所以想晚餐黎试下。虽然系工厦但入面装饰都好特别,墙上挂咗好多特别既挂画,都可以话系几有情调任食沙律吧 $38沙律吧唔算好多选择但胜在可以任食同埋有几款日式小食,例如:中华沙律、螺仔、八爪鱼等等。沙律吧仲有3款酱料配搭,小妹最喜欢既系黑醋,酸酸甜甜,特别开胃松露蘑菇忌廉汤 配餐包小妹最钟意系蘑菇汤同龙虾汤,所以每次餐汤只要有呢2款选择,小妹一定会拣。当日餐厅提供系松露蘑菇忌廉汤,蘑菇份量十足而且虽然打烂唒蘑菇但仍然有一粒粒蘑菇既口感。用埋松露,个汤就更加香。不过最吸引既系个餐包同市面卫星包唔同,系提子合桃白餐包,餐厅有加热,令面包更松软,加埋汤,简直一流三式芝士酱烧猪肋骨配薯角 $168一上枱都有”哗”,比想像中既猪肋骨还要大,我同朋友2个人都食唔唒,所以提议呢款可以3个人或以上一齐分享。由于焗完后系芝士面再淋咗一层酱汁,所以比较难食到芝士味,不过咁样会觉得无咁腻。猪肋骨大约有10枝,不过每枝都厚肉同肉,唔喜欢食啖啖肉既朋友,不妨考虑下猪肋骨下面仲有薯角配搭,咁就唔使怕唔够饱!薯角仲可以配埋千岛酱
任食沙律吧 $38
松露蘑菇忌廉汤 配餐包
三式芝士酱烧猪肋骨配薯角 $168
猪肋骨下面仲有薯角配搭,咁就唔使怕唔够饱!薯角仲可以配埋千岛酱食,味道唔错
龙虾汁海鲜意粉 $168
海鲜有大虾同青口各一只,另外仲有鱿鱼、蚬等等。个汁都有龙虾味而且意粉软硬度适中,意粉完全挂唒D汁,汁份量岩岩好,唔会感觉好腻。但大虾就煎得干咗少少
荔枝玫瑰梳打/蓝柑柠檬梳打 每款跟餐加 $5
蓝柑柠檬既颜色好吸引,柠檬味唔算重,但影相一流
荔枝玫瑰有淡淡既粉红色,不过玫瑰味浓,小妹会推荐呢款,应该唔少女仔会喜欢