2018-11-17 72 浏览
观塘啲工厦餐厅多如天上繁星,讲真,我都食过好几间,唔系间间好味之余,价钱同连锁西餐厅睇齐味道等同连锁茶餐厅,自问对食有要求嘅我,觉得性价比都好重要。同契妈两个人食饭,既然我哋两个都系观塘返工,就一于上网睇吓边一间食得过,契妈唔食牛肉,我记得上次午餐,同啲同事嚟呢度食过,佢哋嘅三文鱼都唔错,所以今日晚餐就决定咗再嚟呢一度。出奇系餐厅虽然细细地,但系都差唔多满座。我哋决定叫一份德国黑椒猪手,一份pasta。炸猪手好细心已经起咗骨,肉嘅味道唔会太咸,分量亦都偏大,配菜有炸薯条,最后我哋两个人都食唔晒啲肉。呢个蘑菇青酱pasta真系做得唔错,青酱味道做得好浓郁,仲有大大嚿嘅黑啡菇,分量方面亦都够哂两个女仔share。原本我哋仲谂住留肚食甜品,但系唔得喇真系太饱。

我哋决定叫一份德国黑椒猪手,一份pasta。

原本我哋仲谂住留肚食甜品,但系唔得喇真系太饱。