2024-03-23
朋友同我都几钟意食台湾菜,朋友之前食过介绍我话好食既台湾菜,呢位朋友介绍既野都好正,今次跟左佢黎食日月堂位于工厦里面,其实夜晚都好多人流,创办人好有特色,门口写左句好有意思既句子,里面装修风格好岩打卡,亦都好有意思,餐厅播著台湾歌手歌曲好岩feel座位好阔落员工服务不错我地点左二人份量野食,分别有起司鸡扒便当配家娜水饺,并有黑糖珍珠鲜奶,另外食台湾菜当然要饮冬瓜茶,我地再叫多左一杯冬瓜茶,好鲜甜。起司鸡扒便当唔止用好食形容咁简单,芝士面好香口,闻到都好吸引人去食,鸡扒煎炸得刚刚好,系我自己钟意既口感,朋友试左一件都认同我所讲,便当饭量同肉燥好足够,肉燥饭亦系我好欣赏既,因为味道好岩水饺饺子皮薄馅靓,每一粒都做得差不多水准,肉汁好好味,饮品甜度刚好,唔会太漏,好好饮朋友点左红烧牛肉面,起司肉松蛋卷饼同黑糖珍珠奶茶试左少少佢既牛肉面,水准系呢度先做得到,同系台湾食不相伯仲,汤底好香浓,牛肉口感滑,整体100分,蛋卷饼烘得有水准,馅料好多十分十分足料,饮品当然唔差,粒粒珍珠口感都好好所以,下次会介绍另外一位朋友黎食,好想分享下一间咁好食又有地道风味既台湾菜,虽然佢系位于工厦里面,但都好近地铁
朋友点左红烧牛肉面,起司肉松蛋卷饼同黑糖珍珠奶茶
虽然佢系位于工厦里面,但都好近地铁站,观塘站过黎其实不远,最后,黎到既朋友都不妨系度打下卡呀