2019-08-29 552 浏览
星期三夜晚带埋BB同朋友一齐去食晚饭,其实系之前系FB见到段片,介绍佢个鳗鱼蛋包饭好吸引,所以特登去试🤤其实如果唔系老公揸车,我应该未必会去,因为要带住BB,仲要地点唔太方便😅火车站行去大概十五至二十分钟,而且系全露天ge情况,仲要系夏天😅不过对于一大班朋友咁去黎讲,成班friend 行下倾下计,应该问题不大🙆🏻‍♀️好!入正题!首先,个餐包好好食😂好香、够热、松软、仲有少少甜。平时食西餐我系唔会食个餐包ge,因为我食完个包,再饮埋汤就会食唔哂个正餐🤦🏻‍♀️但食次我成哂成个🥺可能你会觉得我好夸张,但真系好好味🥺而我系已经食完饭之后,再食多半个🤦🏻‍♀️而我亦有问同行ge朋友,大家都觉得个包系自家制ge😋第一味上ge就系今晚最想试ge鳗鱼蛋包饭,相中ge鳗鱼无我系短片见ge咁长,原来因为原条鳗鱼系要加$28🤔咁加唔加就大家自行决定啦🤷🏻‍♀️但整体黎讲个蛋包饭系好好味ge,蛋好滑,饭有鳗鱼汁,但条鳗鱼我认为系买现成加热,但整体都好好食😋👍🏻猪仔骨,好入味、够”林”唔”鞋”口、唔会有渣、肉唔痴骨👍🏻朋友都赞好味,只系我觉得芥末味重左少少(应该系我自己问题)虽然影相卖相好似差左少少,但佢系好味ge

好!入正题!

猪仔骨,好入味、够”林”唔”鞋”口、唔会有渣、肉唔痴骨👍🏻朋友都赞好味,只系我觉得芥末味重左少少(应该系我自己问题)虽然影相卖相好似差左少少,但佢系好味ge👍🏻下次会试第二只酱

Pizza,味道ok ge,无话特别好好味,如果个饼皮脆多少少就好啦😋

小食拼盘,鸡翼好好味!鱿鱼圈都好味,再脆少少会更好,虾无咩特别,薯角都系正常薯角🤷🏻‍♀️

朱古力沙冰,好味👍🏻建议食到一半先叫,因为冰溶得好快🤦🏻‍♀️好快变左冻朱🤷🏻‍♀️

总括黎讲会再黎多次ge,因为仲有好几样野想试😋

餐包
鳗鱼蛋包饭
千岛酱海鲜pizza
猪仔骨(蜂蜜芥末酱)
小食拼盘
特浓朱古力沙冰