2022-12-02
「高质美食在工厦」喺观塘办事,经过呢头附近上咗座工厦 寻找美食。见到一间叫友情厨房,听个名好有家的感觉。二话不说上咗去食。因为差唔多到下午茶时间所以冇咁多人。门口雪柜仲有好多急冻食品,翻热左就可以食啦。 有好多款,有麻辣鸭舌,卤水鸡肾等等。最岩一班人随时睇波食!一打开Menu,佢有中、西式既食物。我好难抉择,最后经店员介绍,选择左鲜虾烟花女意粉 配冻饮 $70推介指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鲜虾有6-7只,好新鲜,好爽口!入边仲有橄榄仔,蕃茄仔,辣椒,香草等等。 第一口好有惊喜,有少少辣,整得较干身,唔会食到成口都系酱,配埋煎香左嘅大虾 好惹味!好好食呀!好快就成叠俾我清晒!冻奶茶好滑身,茶味浓厚。佢仲另上左糖水 方便自己加糖。悉随尊便。天气冻想食多少少嘢,我就加咗个小食芝士烟肉薯条$25推介指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️咁嘅价钱十分抵食,仲要咁大碟咁多薯条。芝士加埋烟肉捞埋薯条,感觉好满足 而薯条嘅size都好长,好脆口。最后 店员仲推介左汤包 有唔同款同唔同size及无添加任何味精 十分抵买!
喺观塘办事,经过呢头附近上咗座工厦 寻找美食。
见到一间叫友情厨房,听个名好有家的感觉。
二话不说上咗去食。
因为差唔多到下午茶时间所以冇咁多人。
最岩一班人随时睇波食!
一打开Menu,佢有中、西式既食物。
我好难抉择,最后经店员介绍,选择左
鲜虾烟花女意粉 配冻饮 $70
鲜虾烟花女意粉
冻奶茶
推介指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
天气冻想食多少少嘢,我就加咗个小食
芝士烟肉薯条$25
芝士烟肉薯条
推介指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
咁嘅价钱十分抵食,仲要咁大碟咁多薯条。
芝士加埋烟肉捞埋薯条,感觉好满足 而薯条嘅
size都好长,好脆口。
最后 店员仲推介左汤包 有唔同款同唔同size及
无添加任何味精 十分抵买!