2016-09-21
早排TVB介绍左呢间以Factory做主题既餐厅, 今晚我终于食到喇! 入到去好似置身系工场咁, 墙壁更装饰成货柜一样…亦有安全帽,地盘工衣等提供比我地影相! ------------------------------【春川辣炒鸡排】星期二特价HK$220 (原价HK$270) 呢度每个weekday都会有指定特价菜式, 今晚就食左呢个春川辣炒鸡排. 鸡排已经预先炒好, 系获中间只需再稍为炒一下就OK! 旁边有粟米粒, 两色芝士同蛋浆…系火炉上, 两色芝士慢慢热溶, 而蛋浆慢慢碍固. 首先食左获中间既鸡排先, 鸡排已被切成一小块, 浆汁好够辣, 如果点少少芝士, 可以中和少少辣既味道. 除左鸡排外, 仲有萝卜同少讦韩国年糕, 亦非常入味~ 食得辣既朋友, 应该几中意呢个辣炒鸡排~ 旁边已碍固既蛋, 可以切件咁吉黎, 好香滑同埋有淡淡既蛋香味.【Seafood Pan Cheese 海鲜芝士】HK$150 平时食Pizza都会拣食厚批, 薄批或者有新口味既饼底. 但呢度既Pizza饼底你系冇得拣!!! 因为系冇饼底既PIZZA, PIZZA上面放左两件蒜蓉包, 刚刚焗起都几脆身,
平时食Pizza都会拣食厚批, 薄批或者有新口味既饼底. 但呢度既Pizza饼底你系冇得拣!!! 因为系冇饼底既PIZZA, PIZZA上面放左两件蒜蓉包, 刚刚焗起都几脆身, 而因为冇饼底既关系, 所以系要用匙羹”不”黎食, 芝士做到拉丝效果, 入面有鱿鱼,三色椒, 洋葱, 橄榄…食落比较糊口, 感觉似食紧薯蓉咁, 食pizza有咁既口感都几特别!
【Mangoade】HK$55
初时第一啖饮觉得好甜, 但冰慢慢溶化, 甜度都可接受, 入面有少讦芒果肉…
【Coke】HK$30