2018-02-26
早前在网上见果籽(好似系)介绍过,好似几吸引,终于抽到时间一试(此店营业时间非常短,星期日又休息)又真系估唔到工厦会有间咁既马来西亚餐厅,大大枝国旗,整体装潢简单普通,不过地方空间感大,光线充足,感觉舒服店里人手虽少,不过食物选择都几多先试据说系祖上秘传既肉骨茶,肉骨茶整体偏甜多于偏咸,略有回甘,肉味较坊间淡。葱油饭就十分普通,并无特别。巴东牛肉饭,牛肉入味唔痴牙,味道唔算太浓太重口味,都算唔错串烧就有意外惊喜,烧得刚刚好脆边香口,内里仍有相当多肉汁,沙爹汁亦惹味适中,唔会太重口味盖过肉味鸡肉叻沙,我认为都做得唔错,味道比迁去观码既拿督星马做得出色,而且份量好足好大碗,非常惹味香浓,值得一赞小食拼盘,全部都热辣辣上碟,唔系预先炸定,人多可以一试白咖啡都唔错,几白浓幼滑,不过略略逊色于拿督星马,因为白咖啡面上的颗粒有点少整体而言,对于缺乏异国菜式既柴湾区黎讲,依间餐厅都必定属于异军突起,而且过江龙实力都唔差,价钱唔算贵,希望佢可以继续支撑落去
店里人手虽少,不过食物选择都几多
肉骨茶
巴东牛肉葱油饭
巴东牛肉饭,牛肉入味唔痴牙,味道唔算太浓太重口味,都算唔错
沙爹串烧6串
咖哩鸡叻沙面
小食拼盘
小食拼盘,全部都热辣辣上碟,唔系预先炸定,人多可以一试
白咖啡(冻)