2017-05-27 211 浏览
女人为咗买嘢可以去到几尽?今日,A姐选定战场观塘,由apm,一直扫落去骆驼漆大厦同怡生工业大厦,左4袋,右5袋 (系我两只手) 。最后去到港贸中心,配埋副太阳眼镜,终于肯收手!又攰又肚饿,附近有咩食?见到二楼有间西餐厅叫Aster Cafe,唔理三七廿一,就呢间啦!入到去发现餐厅主打健康餐,强调无加味精,正㖞!有时食得浓味嘢多,都想转转口味嘅。周打鱼忌廉汤配蒜蓉包:味道唔算好浓,不过好足料,有鱼、甘笋、烟肉,薯仔同洋葱,加埋热辣辣嘅蒜蓉包,真系Perfect match。不过如果𠮶忌廉汤厚身啲会更好味。纽西兰肉眼扒配烧汁:肉眼扒5成熟,煎得啱啱好。肉眼扒厚身,牛味香浓,以$188嚟讲,真系唔错。话明系健康餐,跟餐有红米饭同伴碟蔬菜,有西兰花、椰菜、红萝白同车厘茄等。香煎鸡胸扒磨菇配香草汁:鸡胸肉脂肪少,含丰富蛋白质,不嬲都系健康之选,不过好多人,包括A姐,唔钟意咁嚡身。惊喜嘅系呢度嘅鸡胸煎得好香口,完全唔觉得嚡口,好想偷师点整。今次伴碟嘅系香草汁炒杂菜配嘅磨菇,好细心。芒果沙冰:跟餐可以半价饮特饮,店员话呢杯芒果沙冰绝对无落糖,用真材实料嘅芒果打成,所以味道无坊间咁甜,不过都系一样咁R

纽西兰肉眼扒配烧汁

香煎鸡胸扒磨菇配香草汁

芒果沙冰:跟餐可以半价饮特饮,店员话呢杯芒果沙冰绝对无落糖,用真材实料嘅芒果打成,所以味道无坊间咁甜,不过都系一样咁Refreshing。
芒果沙冰

士多啤梨奶昔:质感幼滑,好香士多啤梨味,加埋少少乳酪香味,正!
士多啤梨奶昔
2017-05-02