2016-07-28 627 浏览
一间食日本放题 既食店坐落工厂大厦,环境其实似系foodcourt坐位 长方枱为主,但尚算舒服,食物种类 正常 唔多唔少每人 218 蚊连埋加一大慨 240 蚊一位饮品同甜品 系自己出去拎有乌龙茶 龙井茶 柑吉 可乐 忌廉等等 ,而甜品 有朱古力大吉 日本大幅 红豆雪条 阿波罗杯装雪糕 等等 都算应有尽有刺身方面有油甘鱼 甜虾 荣螺 马刀贝 三文鱼 鲍片 虽然种类唔算多 但全部质素都自中上 几新鲜 尤其系 马刀贝 十分爽口 甜虾充满虾味熟食 我觉得比较出色例如 有充满肉汁 有咬口既牛柳粒 , 蜜糖猪肉甜度同猪肉既肥肉配合得几好, 而蕃茄蛋饺亦十分特别, 菠萝够甜多汁。 粟米清甜。 牛肉锅 同乔麦面 热辣辣 ,芝士焗蚝同扇贝 都类得十分唔错。就算一般菜式好似炒菜炒蚬 炒芽菜等都整得几有镬气 值得赞赏而熟食我觉得最好味系烧鸡翼 鸡翼大件得黎入面既肉juicy嫰滑。 出面既表皮咬落锁住肉汁 所以脆得黎有油脂必出黎 超正唔计自助甜品 我亦点左几款特别既野分别系 炸鲜奶 炸香蕉 炸榴莲, 基本上炸得热辣辣已冇得输 .鲜奶皮脆 一咬入面既鲜奶劲香浓 连埋红豆衬托一齐食 好味炸香旧咬落去原来系香蕉糕
一间食日本放题 既食店
每人 218 蚊连埋加一大慨 240 蚊一位
饮品同甜品 系自己出去拎
熟食 我觉得比较出色
好似炒菜炒蚬 炒芽菜等都整得几有镬气 值得赞赏
鲜奶皮脆 一咬入面既鲜奶劲香浓 连埋红豆衬托一齐食 好味
炸香旧咬落去原来系香蕉糕 好滞 但好烟韧好好味 第一次试
炸榴梿 外壳 脆得黎 茨粉唔算多 咬开榴莲半流心出黎 超香超好味 作为最后既甜品 十分满足
平均黎计 刺身正常偏好味, 熟食整得出色。 另外 因为位于工厂区 所以夜晚少人 , 整体感觉舒服, 食物黎得快又足 , 亦可能少人 , 所以需要煮既熟食都食得出十分用心制作
所以以240 蚊一位黎讲 系物有所值
2016-07-26