2018-07-28
观塘工厦发展得愈黎愈快 记得细细个同妈妈黎骆驼漆大厦多数系行批发 开仓等等 今时今日已经发展到有Ig shop,急冻食品,甚至餐厅 今日就黎到这间位于3座5楼既鲜。港式烧烤吧我系平日既1900到达 基本上店内都座了一半人 可能收工时间吧 一边食一边都有人流进入 然后发现原来餐厅座位都几多 里面原来重有2间大房 多人时就会开放埋。这儿比一般串烧店选择多 睇完有好多野都想食 🤤不过为免眼阔肚窄 还是唔够再嗌吧 先嗌左食评推介先😂墨汁墨鱼肠($15)完全是台湾都味道 而且味道很浓 不需要加入任何酱汁 里面充满墨鱼粒 口感丰富粒粒墨鱼丸($15)墨鱼丸烧得刚好 外层洒满椒盐 但比起墨鱼肠口感就欠缺了一点点了烧鸡肾($25)这个比平时的鸡肾冇咁硬 但系好似带左小小润既味道😅 个人就麻麻好e个😂烧即开生蚝($45)烧完生蚝唔算好多只 但胜在够入味烧羊架($48)这个好味 食羊既朋友唔好错过😛佢唔会好(so),同埋个肉好淋 唔难咬 一流!烧白鳝串($58)比得相像中贵 因为原来都几细条😅不过系好味既 鱼皮烧到脆卜卜 鱼肉建议点泰式汁 好好味 辣得好过瘾🤤同埋成条鱼黎讲冇咩大骨 食得放心❤️茄子($1
墨汁墨鱼肠($15)
粒粒墨鱼丸($15)
烧鸡肾($25)
烧即开生蚝($45)
烧完生蚝唔算好多只 但胜在够入味
烧羊架($48)
烧白鳝串($58)
茄子($15)
一串切开3片 食得方便 重要每一口都充满蒜蓉 口臭之选😂😂讲笑 茄子🍆粉丝 这个不会令你失望
辣味韮菜($15)
这个超级推荐!!大陆街头风味🤩辣味十足 一条条易入口 但建议必须嗌饮品 因为真系好辣!
水果花茶($38)
呃like之选 见到隔离桌嗌大大杯 又有大旧水果 就试试啦 一开头饮只系得红茶味 之后我整烂左d西瓜🍉就充满左果香啦 👍🏻
顺带一提 原来这儿竟然会有bb椅 好细心💖
下次想食串烧 近近地观塘都有好选择了👍🏻