2015-08-13
1921 浏览
新开食民营内发现有间稳世食店,I chef kitchen嘅大㕑系五星级酒店出身㗎,食物果然有保证!👍🏻👍🏻👍🏻只睇卖相已够吸引、食物又新鲜、味道更加唔洗问!果然酒店级水准!但平民化价钱! 今次点咗3个餐,西班牙薄饼、温泉蛋烟三文鱼柠檬忌廉汁配饭、鸡肉火腿蕃茄汁配饭!2个饭餐都配上餐汤、沙律&饮品!而今日餐汤系青豆薯仔薄荷汤,试第一啖汤,哗!估唔到薯仔汤系可以做到咁清新口味喔! 温泉蛋烟三文鱼柠檬忌廉汁配饭,真系喜出望外!我平时唔like食烟三文鱼,因为大部分都又咸又鞋!但今次试咗啖,竟然有清淡烟薰味之外,仲要肉质鲜美又滑滑!温泉蛋又做到半生熟,合到好处!😋😋鸡肉火腿蕃茄汁配饭,初时肉眼望上去,以为系平时普通鸡扒,点知咬一啖鸡肉竟然嫩滑到不得了㖞!2个饭套餐都配上和风沙律,D菜好新鲜爽脆吖!香港人平时多肉少菜,套餐唔单止有汤,仲加埋沙律,真系好细心喔!最后系西班牙薄饼,材料用上巴马风干火腿、水牛芝士、车厘茄+茄酱!薄饼底做到好香脆,水牛芝士配上巴马火腿,两者味道不单止好匹配,而且水牛芝士仲香软到可以拉出一丝丝芝士呀!😋😋😋😋以后又多个美食之地啦,下次一定要试埋鐡板套餐!
2个饭套餐都配上和风沙律,D菜好新鲜爽脆吖!
以后又多个美食之地啦,下次一定要试埋鐡板套餐!