2015-08-22
又一间工厦 cafe 其实真系几隔涉大窝口地铁站行过去大概十分钟大热天时都几辛苦,好彩cafe冷气够大!cafe非常 spacious 完全唔会觉得同隔离枱太近入到去经过柜台,店员就俾左份 menu注意依度系 self service 要自己出去 order! 我同朋友叫左一个 salad, 一个 banana muffin, 一个 matcha friand & lemon friand先来既系三件小蛋糕,lemon friand - 法式柠檬杏仁蛋糕 柠檬味天然,清新,蛋糕够湿润!而 matcha friand -日式抹茶杏仁蛋糕就充满惊喜!外面脆脆地 但又带点烟韧!抹茶味浓 带点甘!一食就知唔系廉价抹茶粉所制!Banana cake 店员系先翻热再送上,香蕉味浓亦食得出非常足料唔会太甜!而咖啡味道偏深,唔太岩我口味,拉花亦有点变形。有点失望!最后黎到既 portobello salad with mashed avocado 亦非常足料,而且用料新鲜!跟埋既新鲜面包烘到外脆内软!岩哂我依个面包怪!
大窝口地铁站行过去大概十分钟
大热天时都几辛苦,好彩cafe冷气够大!
cafe非常 spacious 完全唔会觉得同隔离枱太近
入到去经过柜台,店员就俾左份 menu
先来既系三件小蛋糕,
lemon friand - 法式柠檬杏仁蛋糕
柠檬味天然,清新,蛋糕够湿润!
就充满惊喜!外面脆脆地 但又带点烟韧!
抹茶味浓 带点甘!一食就知唔系廉价抹茶粉所制!
香蕉味浓亦食得出非常足料
唔会太甜!
而咖啡味道偏深,唔太岩我口味,
拉花亦有点变形。有点失望! 最后黎到既 portobello salad with mashed avocado
亦非常足料,而且用料新鲜!
跟埋既新鲜面包烘到外脆内软!岩哂我依个面包怪!