观塘既工厂大厦真系好多野食,而且又平又高质,中意捐窿捐罅既朋友一定会揾到心水餐厅!😄今次就黎到永兴工业大厦4楼既一间台湾餐厅,入到去有一种别有洞天既感觉,装潢设计都好台式,超有feel呀!😆😋红烧半筋半肉面 $75 呢个红烧汤底好正!浓郁得黎又唔算太咸!😆最重点系啲牛筋!超级推介!煮到好软熟既牛筋,咬落啖啖都系骨胶原既感觉,女士真系必点!😌而且牛筋吸晒汤底既香味,劲惹味!牛肉都做得好好,份量好多!一碗有成4旧大牛肉!煮得都系好林,唔会un ,正呀😄😋炸排骨便当 $74一上菜真系哇一声,唔止因为香,仲因为真系好大份😂超级多炸排骨!旧旧都炸到好酥脆,炸粉唔会太厚,唔太油腻,而且入面既肉仲系好嫩又多汁,水准之作! 😍便当既饭系卤肉饭黎,要赞一赞肥肉同瘦肉既比例做得好好,食到脂既香,又有肉既口感💛😋蚵仔煎 $42小食黎讲呢碟蚵仔煎真系几好,份量唔会太多,一个人都食得晒, 而且啲蛋煎到好金黄好吸引,入面收埋既蚝都几大粒,咬落好鲜甜而且大大粒咬爆既感觉好爽😂值得一试!😋酥炸鱿鱼 $48呢个即叫即炸既鱿鱼都系一个亮点,上到黎热辣辣就基本啦,最紧要系炸粉够薄!同埋鱿鱼够大条!😙食落系好嫩滑多汁,但又有

😋红烧半筋半肉面 $75
红烧半筋半肉牛肉面

😋炸排骨便当 $74
炸排骨便当

😋蚵仔煎 $42
蚵仔煎

😋酥炸鱿鱼 $48
呢个即叫即炸既鱿鱼都系一个亮点,上到黎热辣辣就基本啦,最紧要系炸粉够薄!同埋鱿鱼够大条!😙食落系好嫩滑多汁,但又有外层既酥脆加添口感,加埋外面既调味少少咸,好惹味!😍
酥炸鱿鱼

😋香芋奶茶 $24 (跟餐价)
呢度既饮品都好大杯!芋香好重,而且奶茶好滑,最紧要系唔会太甜!饮完咁大支都唔会太漏,唔错呀😄
香芋奶茶

😋金橘柠檬绿茶
呢杯就跟餐送既,食啲重口味既野,一定要饮番啲酸酸味味既balance啦, 呢杯就做得好好,酸得黎好开胃,又唔会话酸得好刺激咁,送餐一流😆
金橘柠檬绿茶
红烧半筋半肉牛肉面