2017-11-02 212 浏览
观塘工厦餐厅选择一向非常之多, 但系质素就良莠不齐, 因此我都成日中伏。 但系今次呢间 餐厅就令我非常有惊喜, 因为佢除咗嘢食好食之外, 店员嘅态度亦都好好, 充分咁感受到餐厅嘅用心。我哋就先叫咗个法式焗田螺做前菜, 田螺焗得非常之嫩滑,生熟程度刚刚好, 配埋侧边嘅薯蓉嚟食, 有脓烈嘅牛油香同香草香, 超级好食。焦糖拿铁饮落唔会太甜, 带有淡淡嘅焦糖味同咖啡香,非常唔错。士多啤梨乳酪系沙冰状,饮到最后仍然有味。黑松露鸡肉意大利饭软硬程度啱啱好, 有risotto 特有嘅硬硬嘅口感, 每一啖risotto都有浓烈嘅黑松露香同忌廉香,非常好味。咸味嘅pizza就食得多, 以生果为主题, 半咸半甜嘅pizza就真系未食过。 我哋叫咗个 pizza american cheese, 食得有淡淡嘅柠檬芝士味, 感觉非常清新特别。 柠檬令芝士味唔会太漏, 胃口细嘅我都食多咗几块。到最后有餐厅home made 嘅甜品作为今生嘅总结, 士多啤梨配青柠雪糕非常开胃, 令食咗一大餐嘅我亦都可以食得落。可能因为餐厅系新开, 老板十分之用心咁向我哋介绍佢嘅菜式, 亦都同我哋讲餐厅系阿包场嘅服务, 呢度食物质

法式焗田螺

焦糖拿铁

士多啤梨乳酪系沙冰状,饮到最后仍然有味。
士多啤梨味乳酪

黑松露鸡肉意大利饭

pizza american cheese

青柠雪糕配士多啤梨汤

可能因为餐厅系新开, 老板十分之用心咁向我哋介绍佢嘅菜式, 亦都同我哋讲餐厅系阿包场嘅服务, 呢度食物质素非常之唔错, 如果下次开party 都会考虑嚟呢度开。
法式焗田螺
焦糖拿铁